torsdag 28 mars 2013

Bara inte du


Boken handlar om Emma som precis fyllt tjugo och flyttat hemifrån. Hon har alltid balanserat mellan sina föräldrar och vänner. Så när henne bästa väninnas Ellinor pojkvän Adrian står vid hennes dörr och en lite för lång kram leder till känslor dem i mellan. Samtidigt som hon försöker undvika sina starka känslor för Adrian för sin bästa vän, så får hon problem med sin bror Edwin som lånar pengar och sen försvinner. Ju längre tiden går så får Adrian och Emma mer och mer känslor för varandra och det blir svarare för dem att vara normala kring Ellinor när de är tillsammans.

Emma har som tur Markus som är hennes bästa vän, men när hon försöker para ihop han med Sofi som är hennes jobb kamrat. Sofi tycker om Markus och Emma försöker para ihop dem. Ett misstag som hon kommer ångra. 


Boken utspelar sig nu för tiden. Boken beskriver mobiltelefoner, datorer och mycket andra saker som vi har nu. Miljön ser ut som vi har det med gallerior cafeterior lite överallt. Miljön utspelar sig mest i centrum av Stockholm.


Budskapet med boken är nog att du ska vara säker på dig själv följa ditt hjärta. Men du ska kunna behärska dig så att du inte ska göra saker som du kommer ångra sen.


Det är en händelse mitt i boken där Emma ligger i sängen och inte kan sova, för hon mår så dåligt för att hon och Adrian har varit ute utan Ellinor. Det är sådana händelser jag mins mest för det är så nära en själv. Att det kan hända mig också. Det kan hända nästan vem som helst det är därför jag tycker om Katarinas böcker för hon beskriver så bra för allt kan hända en själv. Det hade vart skillnad om det hade varit en händelse som inte hade kunnat hända mig. Visst jag skulle väl komma ihåg det men det hade inte vart så nära mig som en detta är.


Författaren heter Katarina Von Bredow hon skriver ungdoms romaner och har fått många priser för sina verk. De flesta böcker handlar om tonårs kärlek. Hon är född 1967. Hon har inte bara vunnit priser i Sverige utan bl.a. priser i Tyskland.
  

2 kommentarer:

  1. Du beskriver boken och personerna bra. Håller med dig om att Katarina von Bredow skriver på ett sätt som gör att ungdomar känner igen sig.
    /Malin

    SvaraRadera
  2. Katarina von Bredow26 april 2013 kl. 03:24

    Spännande att läsa din beskrivning av boken och kul att du tycker om den. Både historien om Edwin och kärlekshistorien med Adrian har viss verklighetsbakgrund, faktiskt. Men mer än så tänker jag inte berätta ... :-)
    Varma hälsningar,
    Katarina

    SvaraRadera