torsdag 28 mars 2013

Mannen som väckte drömmar


Skriftlig bokredovisning

Mannen som väckte drömmar

Boken handlar om en tjej som heter Tove som blev överfallen och detta förändrade hennes liv. Hon vill verkligen hämnas på detta men vill även hjälpa folk så att de inte ska råka ut för detta. Som extra jobbar för en kille som har en datoraffär. Med hjälp av honom och en kompis ska hon ta reda på vad som försiggår hos en fotograf som tar kort på unga tjejer.
Hennes klasskompis råkar ut för detta. Hon vill därför ta reda på detta så hon besöker fotografen och där tar de lite kort och de smyger in på natten genom ett fönster och riggar en kamera som ska filma allt dumt som försiggår där.
Det är bara det att mannen är svår att få tag på och han byter foto ateljé ofta. De blir därför tvungna att hacka hans dator för att få alla foton han har tagit.
För att få reda på hur de går får ni läsa boken..

Jag fastnade för en del i boken när Tova verkligen ville hjälpa Lollo som hade blivit utsatt för fotografen. Han hade tvingat henne att ta av sig bikiniöverdelen. Men att folk vill hjälpa till mot en pedofil är verkligen modigt. Tova visste inte var hon kunde bli utsatt för eller råka ut för.
Tova ville hjälpa henne för att hon hade själv blivit utsatt när hon var mindre.

Boken utspelar sig i nutid. Man kan se att detta problem med pedofiler i vår tid som säljer bilder på ex. småflickor. Detta är sjukt att sådant händer. Jag tycker att man borde satsa extra på att hitta lösningar för att hindra att detta ska hända.

Boken har 74 sidor som är väldigt lite. Men på de 74 sidorna får man reda på väldigt mycket. Det är en liten bok med stor innebörd.
Den får en att tänka till hur de kan hända saker som man inte själv är medveten om att sådant händer.

Jag tycker att det är en spännande bok, men är lite för lätt för min del. Men det var en bra bok med mycket innehåll för att vara så kort som den var.

Det finns 3 böcker i den här serien. Första delen heter flickan som ville hämnas och så är detta den andra delen Mannen som väckte drömmar och den tredje och sista delen heter Drömmen som brast.

Bokens budskap uppfattar jag som att man ska vara försiktig med vad man gör. Att var uppmärksam för främlingar som kanske inte är så snälla som de ser ut att vara. Så en sammanfattning av detta är att våga säga nej trots alla frestningar man stöter på.

1 kommentar:

  1. Du beskriver boken bra. Bra med en bok som är lättläst och som inte har så många sidor, men som ända har ett vettigt och spännande innehåll.
    /Malin

    SvaraRadera