torsdag 21 mars 2013

Synvilla


Samuel har alltid varit utanför i sin klass. Innan hans mamma dog så sökte hon hjälp åt honom hos en psykolog. Hon tyckte att han var konstig – avvikande på något underligt sätt. Men nu är Samuel trött på att vara annorlunda, han vill inte längre vara den han är. Han går på Gotlandsfärjan med en kniv i rockfickan och sin Ipod i ena handen och lyssnar på hög musik genom sina hörlurar. Gotlandsfärjan ska ta honom och klassen med på den obligatoriska klassresan. Det är sista grejen de ska göra ihop i nian. Sista grejen innan de skingras. Sista grejen Samuel tänker göra någonsin med denna klass.

Ika är mamma till Emelie, klassens sötaste och populära blondin och som är tillsammans med Lukas killen som alla gillar. Kvällen före klassresan ringer Emelies lärare och ber Ika att följa med på resan eftersom den andra föräldern som skull varit med hade fått förhinder. Då ser Ika sin chans att vara några dagar tillsammans på Gotland med Emelie och vissa för henne att hon är en schyst mamma som inte lägger sig i för mycket. Kanske kan deras kontakt bli bättre om Emelie bara ser att Ika finns där för henne.

Boken utspelar sig i nutid, detta märker man eftersom dom lever i den tiden som vi lever i nu.

Denna bok har 238 sidor. Katarina Berg Johansson är författare till denna bok.
Bokens budskap tror jag är att hon inte vill att någon ska känna sig utanför eller vara mobbad. Att man ska ha vänner som stöttar en även hur man ser ut eller hur man beter sig de tror jag är den här bokens budskap. 


1 kommentar:

  1. Du bygger upp din text bra och bara genom att läsa din inledning blir man sugen på att läsa denna bok.
    /Malin

    SvaraRadera