fredag 5 april 2013

Inte på riktigt, inte på låtsas.

Denna boken är fortsättningen på boken 'Jag finns' som jag har läst. Den handlar om en person som heter Johanna. Johanna är en tjej som är 16 år, hon har haft det svårt i sin uppväxt. Hennes föräldrar är skilda och i början av boken så bor hon hos sin mamma och sin lille bror Linus.  Johannas pappa bor i ett annat ställe i stan och delar vårdnad om Linus. Mamman till Johanna träffar en ny man som heter Krister. I boken beskrivs Krister som en hemsk person som ibland kan bli aggressiv och slå till Johanna eller Mamma. Hennes Mamma blir gravid och Krister vill att Johanna ska flytta ut så barnet ska få hennes rum. Krister har en lägenhet sedan hans ungkarstid och låter henne få använda lägenheten. Johanna gillar inte detta, men hon går med på att bo i lägenheten ända tills Krister en gång kommer hem till lägenheten och börja tjata om att det är hans lägenhet och att hon ska vara tacksam att hon får bo där.(Fast hon egentligen inte vill). Johanna blir arg och springer där ifrån. Hon sover ute tills en dag när hon är på jobbet så börjar en ny kille. Jens heter han. Han verkar som en schysst kille. Eller?

Boken utspelar sig i nutid eftersom det stod att det fanns platt tv i boken. Budskapet i boken är ganska oklart eftersom personen verkar vara psykisk sjuk. Ett budskap kan vara att man ska tänka på hur man ska vara mot en person, alla personer är inte likadana och behöver därför olika bemötanden. Boken är skriven av Maja-Maria Henriksson. Boken har 157 sidor.
Mitt omdöme om denna boken är blandad. Jag tycker boken var knepig. Inte bra eller dålig. Finns det någon som har det såhär måste man söka hjälp. Den får 3/5.

1 kommentar:

  1. Håller med dig om att det är viktigt att söka hjälp om man har det som tjejen i boken och kanske kan boken hjälpa personer att göra det? Vad tycker du om den först boken i serien, "Jag finns"?
    /Malin

    SvaraRadera