söndag 14 april 2013

Hungerspelen


Varje år lottas två ungdomar mellan 12 och 18 år gamla från varje distrikt till en direktsänt tv program. Programmet går ut på att överleva och döda deltagarna från de andra distrikten. I boken får man följa Katniss Everdeen som har tagit på sig bördan att vara med i hungerspelen istället för sin syster prim som hade blivit ut lottad först. Katniss är en fattig men smart tjej. Hon bor med systern prim och hennes mamma. Varje dag får de stå ut men hunger och svält. När hon har valt att vara med i hungerspelen åker hon till landets huvudstad med den andra deltagaren från distriktet som heter Peeta Mellark som har varit kär i Katniss ett tag före lottningen. I huvudstaden blir de tränade och förbereder sig till tävlingen. I boken får man veta hur de tar sig igenom hungerspelen och dödar de andra deltagarna för de är bara två som kan vinna.

Boken utspelar sig i framtiden eftersom den innehåller mycket avancerad teknik t.ex., att de kan bestämma väder på en viss plats med hjälp av en fjärrkontroll, så de visas väldigt tydligt i boken. Boken har 304 sidor.

Budskapet i boken är lite svårt men boken handlar mycket om att våga och ta risker. Så jag skulle säga att budskapet är att våga ta risker.

Författaren heter Suzanne Collins som är en amerikansk författare född 1962.

Den får 4 av 5 i betyg därför att den är väldigt spännande men också lite seg och långsam på vissa ställen vilket gör att boken får ett lite sämre betyg.


1 kommentar:

  1. Jag har också läst denna bok och jag tycker att den var väldigt spännande. Boken är mycket populär och de som läser den brukar tycka att den är bra-så ett bra boktips.
    /Malin

    SvaraRadera