måndag 20 maj 2013

Varför är det viktigt att jobba med förintelsen i skolan? Vad kan vi lära oss av dessa händelser och vad är viktigt att vi förmedlar?



Jag tror att det är viktigt att jobba med förintelsen i skolan för att vi skall lära oss om vad som har hänt, både de positiva och de negativa sakerna om förintelsen. Det är viktigt att vi förmedlas om de negativa sakerna igenom alla kommande tider för att detta inte skall hända igen. De positiva sakerna, om det ens finns några skulle inte vara till någon större nytta.

När vi nu har läst boken ”Skärvor av ett liv” har jag insett att världen kan vara fruktansvärt orättvis, på ett sådant sett som man aldrig skulle kunna föreställa sig. Jag tror att det är viktigt att man förmedlar om vad många olika människor upplevde, deras syn på förintelsen från en början till ett slut. Jag tror också att det är viktigt att man förmedlar om vems fel eller vem det var som startade allt, de som gjorde att allt drevs på som förväntan. Även att det inte var någon som försökte stoppa det hela, ingen utifrån gjorde uppror. Om någon hade gjort uppror kanske detta inte hade gått lika långt. Det är också viktigt man berättar om de som blev drabbade, vilka de var och vad de egentligen gjorde där. Vad de gjorde där och varför just de.

De största man har lärt sig av förintelsen är att det inte får hända igen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar