söndag 26 maj 2013

Skärvor av ett liv


Varför är det så viktigt att jobba med förintelsen i skolan? Vad kan vi lära oss av dessa händelser och vad är viktigt att vi förmedlar?

Alla människor måste få ta del av denna hemska händelse. Det skall inte finnas några människor som inte vet om vad som har hänt. Det får aldrig kunna ske något sådant hemskt igen, det måste kunna stoppas i tid. Att en man skall kunna ha fått med så många människor till att döda så många andra människor, det kan jag inte förstå.

Jag förstår inte heller varför inte folk försökte stoppa det, det fanns ju människor som visste om vad som pågick. Det jag inte heller förstår är varför inte någon ville döda honom, det hade räddat så många andra människors liv. Alla människor bara låtsades om som om inget hände, eller så vågade människorna endast inte tro att något så hemskt hände. Hur kunde en människa trycka ner så många andra och försöka göra dem förstående att de inte skulle kunna vara värda någonting alls. Alla människor har samma värde och ingen skall få behandlas olikt. Hitler kan inte haft något hjärta enligt mig, att han inte tyckte något av det han gjorde var jobbigt.

Hur kunde alla människor tro på det Hitler gjorde. Han stod och skrek ut sina budskap till befolkningen. Nu i efterhand när man vet vad som hänt, känns det inte som om något Hitler sa lät trovärdigt.

Nu måste alla människor få lära sig i skolan vad som verkligen hänt, detta får inte upprepas! Visserligen händer detta på liknande sätt i andra länder, men inte liknande på så många människor som dog när Hitler styrde

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar