torsdag 23 maj 2013

Box 21


Jag har läst Boken Box 21. Den handlar om Lydia och Alena som har flytt ifrån Litauen till att "jobba" i Sverige. De blev insmugglade i landet emot betalning att de ska sälja sig själv till att de har tjänat ihop tillräckligt mycket pengar till att betala för insmugglingen av dom till Sverige. Dimitri hette han som smugglade in dem till Sverige, Dimitri är som en maffia boss och har smugglat folk i stort sett hela hans liv. Jochum Lang är stadens gangster och han utför många olika brott genom boken, så som mord, langar droger, mm. Evert Grens är kriminalkommissarie och han är på fallet om Lydia och Alena.

Det börjar med att Lydia blir misshandlad av Dimitri och hon blir sedan hittad och blir körd till sjukhus för behandling. På sjukhuset så befinner sig Jochum som ska se till att göra sig av med en langare som har sålt droger utspädda med tvättmedel. I källaren så befinner sig Lydia med en pistol och några kilo sprängdeg med en gisslan. Evert åker till sjukhuset för att få bort gisslan på ett säkert sätt. Det ända Lydia vill ha är en person i byte mot gisslan, en person som hon har träffat en gång på båten från Litauen till Sverige. 

Boken utspelar sig i dåtid, allting som skrivs i boken är verklighets baserat och är saker som har hänt.

Budskapet i boken är att få folk att fatta att detta är saker som händer/ har hänt och att det inte ska få upprepas.

2 kommentarer:

  1. Jag har också läst denna bok och den är mycket bra, men väldigt skrämmande. Fruktansvärt att detta kan hända.

    SvaraRadera
  2. Jag har också läst Box 21 och tyckte mycket om den. Verkligen spännande! Men hemskt att tänka att den är verklighetsbaserad.
    Författarna till boken har skrivit flera böcker och de är alla lika bra och spännande.
    Mvh Marie lärare i svenska :-)

    SvaraRadera